Дипломци
Online књижара
Адресар
English
Студентски парламент
  Повратак на почетну  
Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија
Београд
 
   
О Школи   Студирање   Упис семестра   Е - учење (Moodle)   Лабораторије и центри   Маркетинг и послови   Акредитација
   
   
     
Радови на међународним конференцијама
Радови на домаћим конференцијама
Радови у међународним часописима
Радови у домаћим часописима
Уџбеници
Почетна >> Адресар >> др Зоран Ћировић
 
 
 
др Зоран Ћировић  
Професор  
 
 
 

Rođen 1970. u Novoj Varoši.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu upisao juna 1988. Studije je završio 1993. godine (9.62).
Magistarske studije završio je 1996. na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu (10.00).
Doktorsku disertaciju odbranio je 2011. na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

 



 
Предмети
 
Предмети на којима је Професор ангажован.

Дигиталне мултимедије 2 - 150707
Интеграција софтверских технологија - 151407
Интеракција човек - рачунар - 130907
Примењени истраживачки рад - 3172ПИР
Програмирање апликација база података - 317210
Програмирање апликација база података - 190508
Пројектовање рачунарских игара - 150217
Сервисно оријентисана архитектура - 230311
Стручна пракса 1 - 3172СП1
Стручна пракса 2 - 3172СП2
Технике визуелног програмирања - 151307
Увод у Интернет технологије - 150711

 
Радна биографија
 

Zoran Ćirović je bio zaposlen u Institutu „Mihajlo Pupin“, počev od 1993. godine pa do 2000. godine. U tom periodu je radio kao razvojni inženjer, vodeći razvojni inženjer i rukovodilac DSP grupe.
Od 1993.–1997. radi kao razvojni inženjer. U tom periodu je radio na programskim rešenjima za detekciju tona produženog biranja select V signalizacije, detekciju govorne aktivnosti kao i na realizaciji algoritama za kompresiju govora na procesorima serija TMS320C5x/ISA odnosno TMS320F206. U okviru projekta Ministarstva bavio se istraživanjem i razvojem jednog sistema za prepoznavanje izolovano izgovorenih reči srpskog jezika zasnovanog na skrivenim Markovljevim modelima. Ova implementacija je podrazumevala primenu više originalnih rešenja. U tom period je radio i na jednom sistemu za identifikaciju govornika zavisno od teksta.
Od 1997.–1999. radi kao vodeći razvojni inženjer. U ovom period radi na izradi aplikacije za prenos govora u Intranet okruženju sa klijentima pod Windows operativnim sistemom i serverom na Linux-u. Odmeravanje kao i reprodukcija su urađeni primenom DirectX biblioteka a prenos podataka preko mreže primenom socket-a. Zatim radi na projektovanju IMBE (engl. Improvement MultiBand Excitation) vokodera, programa za nadgledanje uređaja u računarskoj mreži pod Windows operativnim sistemom. Korišćene su ActiveX kontrole, MAPI, i DirectX. Takođe je angažovan na izradi softvera za skremblovanje govora na DSP procesorima i implementaciji istog na GP-300 stanicama koristeći DSP320F206 procesor. U istom periodu učestvuje u razvoju i digitalnog snimača sa 30 analognih kanala (E1 vod) na poslovima izrade programa za DSP procesore.
Od 1999. do 2000. radi kao rukovodilac DSP grupe, laboratorije za Telekomunikacije. Angažovan je na razvoju digitalnog snimača sa 2 analogna kanala. Angažovan je na izradi mini IVR uređaja sa 2 kanala, izradi softverskih modula za prepoznavanje impulsnog biranja i usluga produženog biranja. Radi na poslovima testiranja, sistemske integracije i obučavanja novih inženjera.
Od 2000.–2003. radi kao razvojni softverski inženjer. U početku je angažovan samostalno na projektima za kompaniju “IBS Broker Data” (Austria), a kasnije u okviru firme, “Advandis” d.o.o., Beograd. Programska rešenja su primenjena na preko 10 firmi u različitim zemljama i za više hiljada zaposlenih.
Od 2003. do 2006. radi kao Tehnički direktor firme “Partizan InfoPlusMedia” d.o.o., Beograd, čija je osnovna delatnost pružanje audio-tekst usluga. U ovom periodu obavlja poslove vođenja tehničkog sektora kompanije, projektovanja novih komercijalnih audio-tekst servisa, realizaciji softvera za evidentiranje i praćenje svih razgovora operatera za obračun prihoda. Radi na razvoju i komercijalizaciji specijalizovanih aplikacija namenjenih TV studijima za audio-tekst usluge odnosno za eksploataciju IN servisa “Telekoma Srbija” uz korišćenje negeografskih kodova. Program je primenjen na desetak TV stanica u Srbiji. Neki programski moduli su zaštićeni u Zavodu za intelektualnu svojinu.
Od 2006. do danas stalno zaposlen na Visokoj školi za elektrotehniku i računarstvo u Beogradu. U toku pedagoškog rada, uspeo je da oformi nekoliko aktuelnih kurseva za studente iz kojih i drži predavanja. Takođe, aktivno je učestvovao i u osmišljavanju nastavnih planova za studijske programe Nove računarske tehnologije (osnovne i specijalističke studije) i Sigurnost informaciono komunikacionih sistema (specijalističke studije). Osim toga, predvodi tim za razvoj informacionog sistema ove ustanove. U okviru tog projekta, koji traje neprekidno, ostvaruju se servisi za rad nastavnog osoblja, studenata, za zaposlene u svim službama ove visokoškolske ustanove.


 
Професионалне активности
 

Аутор и предавач на више реализованих курсева у Школи: Увод у Интернет технологије, Интеракција човек-рачунар, Технике визуелног програмирања, Интеграција софтверских технологија и Програмирање апликација база података. Лично учествује у креирању и лабораторијских вежби из програмерски оријентисаних предмета.

Од 2007. године води развој Информационог система Школе и лично учествује у реализацијама бројних пројеката који се ослањају на функције овог система.


 
Контакт информације
 
Термини консултација:
понедељак од 12:00 уторак од 12:00
Кабинет: 514
E-Mail: zcirovic@viser.edu.rs

 
     
   
| О Школи | Студирање | Упис семестра | Маркетинг и послови | Лабораторије и центри | Дешавања |
  © Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Војводе Степе 283, Београд
web@viser.edu.rs