Дипломци
Online књижара
Адресар
English
Студентски парламент
  Повратак на почетну  
Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија
Београд
 
   
О Школи   Студирање   Упис семестра   Е - учење (Moodle)   Лабораторије и центри   Маркетинг и послови   Акредитација
   
   
     
Радови на међународним конференцијама
Радови на домаћим конференцијама
Радови у међународним часописима
Радови у домаћим часописима
Уџбеници
Почетна >> Адресар >> др Александар Гркић
 
 
 
др Александар Гркић  
Професор  
 
 
 

Др Александар Р. Гркић је рођен у Ћуприји, 2. jула 1973. године. Основну школу је завршио у Ћуприји. Средњу војну школу копнене војске завршио је 1992. године у Београду. Војнотехничку академију у Београду уписао је школске 1992/93. године. Дипломирао јe на смеру мотори и моторна возила септембра 1997. године. Дипломски рад је урадио из предмета Моторна возила под менторством професора др Слободана Милидрага. Последипломске студије на Машинском факултету Универзитета у Београду уписао је 2003. године, а Магистарску тезу под називом: „Симулација рада планетарног мењачког преносника при промени степена преноса без прекида тока снаге“, рађену под менторством професора др Чедомира Дубоке, одбранио је новембра 2008. године.

Докторску  дисертацију под називом „Енергетски потенцијал фрикционе кочнице“ рађену под менторством професора др Чедомира Дубоке, одбранио је септембра 2015. године на Машинском факултету Универзитета у Београду.



 
Предмети
 
Предмети на којима је Професор ангажован.

Дијагностика система убризгавања дизел мотора - 240512
Дијагностика система убризгавања дизел мотора - 317109
Директно убризгавање бензина - 240312
Системи директног убризгавања бензина - 317104
Системи паљења и убризгавања у бензинским моторима - 140311
Системи паљења и убризгавања у ото моторима - 140311
Системи стабилности, безбедности и комфора у возилима - 141512
Системи убризгавања у дизел моторима - 140411

 
Радна биографија
 

По завршетку Војнотехничке академије, од новембра 1997. године до септембра 2005. године радио је на пословима организације и реализације средњег ремонта моторних возила у 367. Морнаричкој позадинској бази у Кумбору (Црна Гора). Од септембра 2005. године ради на пословима планирања одржавања машинске технике на Војној академији у Београду. У исто време поверена му је реализација вежби из предмета Мерења на моторима и моторним возилима и Мотори и моторна возила. Тренутно ради у Војној академији у Београду на Катедри војномашинског инжењерства, Одсек за борбена возила, где реализује наставу из предмета Испитивање мотора и возила, Конструкција неборбених возила, Основe конструкције мотора и возила, Основe борбених возила и Техничка дијагностика.

Као сарадник лабораторија ФРИМЕКС (лабораторија за фрикционе механизме и кочне системе) и ЛАФИ (лабораторија за аутомобилско форенизчко инжењерство) Машинског факултета Универзитета у Београду учествовао у је у више хомологацијских испитивања моторних возила у погледу кочења, као и у вештачењима саобраћајних удеса. Сарадник је Акредитационог тела Србије где има статус водећег оцењивача за контролна тела и техничког оцењивача за лабораторије за испитивање и контролна тела. Аутор је и коаутор 25 радова на научно-стручним скуповима и у часописима. Коаутор је једног уџбеника. Аутор је једног техничког решења. Активно учествује у научноистраживачким пројектима под покровитељством Министарства одбране. 


 
Професионалне активности
 

 
Контакт информације
 
Термини консултација:
средом од 15,30 - 16,00 и од 19,00 - 19,30 часова
Кабинет: 101
E-Mail: aleksandargrkic@gmail.com

 
     
   
| О Школи | Студирање | Упис семестра | Маркетинг и послови | Лабораторије и центри | Дешавања |
  © Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Војводе Степе 283, Београд
web@viser.edu.rs