Video produkcija

Cilj nastave je upoznavanje procesa video produkcije i osposobljavanje polaznika da prepoznaju međuzavisnost tehnoloških i umetničkih potreba u proizvodnji audiovizuelnih dela.
Studenti će biti osposobljeni da efikasno i sa razumevanjem tehnoloških i umetničkih aspekata učestvuju u radu ekipe video produkcije.

Velikani naše poezije

Zajednički studentski projekat na predmetu Video produkcija generacije 2013/4.
U ovom projektu predstavljeno je 10 književnika koji su u svom radu uglavnom pisali poeziju. Pored kratke biografije, ove epizode sadrže odabrane stihove najpoznatijih pesama koje najbolje mogu da dočaraju njihovu umetničku snagu i slobodu.

Pravopis

Zajednički studentski projekat na predmetu Video produkcija generacije 2013/4.
U ovom projektu predstavljene su, u 6 kratkih animiranih epizoda, najćešće pravopisne greške u srpskom jeziku. Takođe, ponuđena su objašnjenja i preporuke u skladu sa savremenim pravopisnim normama.

Žene u vremenu

Zajednički studentski projekat na predmetu Video produkcija generacije 2013/4.
Simon de Bovoar (Simon de Bovoar) je rekla "Žena se ne rađa, ženom se postaje". U kratkom serijalu od 10 epizoda, predstavljeno je 10 žena koje su promenile istoriju sveta. Svaka u svojoj profesiji, obeležila je jednu epohu i vreme nakon nje. Spisak je daleko od konačnog, predstavlja samo polazište za dalje istraživanje.

Strasti

Zajednički studentski projekat na predmetu Video produkcija generacije 2014/5.
Strast je po definiciji vrlo jak osećaj prema nekome ili nečemu. Od afekta ga razlikuje činjenica da nije trenutno stanje, već stalno usmerenje čovekove duše. O strastima u 10 epizoda, iz teološkog ugla, govori Nenad Ilić.

Završni radovi

Završni radovi iz Video produkcije obuhvataju izradu različitih kratkih dokumentarno-igranih formi.