Конкурс за филм


Тема овогодишњег конкурса за кратки филм „Моја генерација” треба да прикаже размишљања појединца или групе о позицији њихове генерације у нашем друштву, као и о односу са другим генерацијама (старијим и/или млађим). Зашто и да ли постоји „генерацијски јаз”, да ли је он одлика само овог времена или је тај јаз константа? Разлика у годинама често носи различита интересовања у сфери популарне културе (музика, мода, исхрана…). Такође, присутне су разлике у животном стилу, приоритетима, способностима, образовању, друштвеном и финансијском статусу, интересовањима, спремности за учење новог и прихватању и практиковању традиционалног – све ово могу бити теме о којима ће се овај кратки филм бавити.

Предвиђено трајање филма је од 3 до 5 минута (са уводном и одјавном шпицом). Технички, филм треба да буде документарно-игране форме (не у форми телевизијске изјаве или анкете). У филму је дозвољена употреба архивских снимака до 30 секунди. Музика у филму мора да буде под тзв. Royality-free или Creativе Commons лиценцом чија је употреба дозвољена без финансијске накнаде, а чиме се омогућује емитовање ђачког филма на јавним платформама за стриминг и на телевизији.

Филм је потребно поставити на неки од сервиса за пренос великих фајлова (WeTransfer, SendSpace, MyAirBridge, итд) и послати линк на мејл avt@viser.edu.rs најкасније до петка, 29. марта 2024. године.

Филмови који буду послати на Конкурс након овог рока неће бити разматрани.