Дипломци
Online књижара
Адресар
English
Студентски парламент
  Повратак на почетну  
Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија
Београд
 
   
О Школи   Студирање   Упис семестра   Е - учење (Moodle)   Лабораторије и центри   Маркетинг и послови   Акредитација
   
   
     
Активна дешавања
   
Почетна >> Приказ дешавања
 
 
[ 03.04.2017, 11.52 ] Професор Високе школе електротехнике и рачунарства у посети Националном универзитету Сингапура

Професор Високе школе електротехнике и рачунарства, др Драган Новковић, је у периоду од 18. до 26. марта боравио у службеној посети Сингапуру на позив Националног универзитета те државе (National University of Singapore – NUS).

Током ове посете, професор Новковић је одржао два гостујућа предавања и учествовао у раду панела организованог поводом његовог доласка, на којем је са професорима и шефовима катедри за Акустику, Аудио инжењеринг и Музичку продукцију дискутовано на тему примене иновативних решења из домена аудио технологија у сврхе савремене уметничке продукције. Током посете је одржана и серија састанака на којим је разговарано о могућностима будуће сарадње и покретања конкретних пројеката из области акустике, аудио инжењеринга и уметничке продукције на релацији Србија-Сингапур.

Гостујуће предавање за студенте Аудио продукције је одржао и на LASALLE колеџу, у истом граду - држави.

У склопу посете одржана је и концертна промоција пројекта Квантна музика, на којој је професор Новковић представио хибридни клавир, оригинални музички инструмент који је у потпуности реализован у Србији и на чијем је развоју радио тим домаћих инжењера предвођених проф. Новковићем.

Национални универзитет у Сингапуру је један од најпрестижнијих универзитета на свету, већ неколико година најбоље рангиран у Азији и 12. на прошлогодишњој светској ранг листи универзитета.
 
 
     
   
| О Школи | Студирање | Упис семестра | Маркетинг и послови | Лабораторије и центри | Дешавања |
  © Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Војводе Степе 283, Београд
web@viser.edu.rs