RSS верзија вести

Шта је RSS ?

RSS представља једноставан начин за аутоматско преузимање информација са wеб локација које вам се свиђају. Уместо да посећујете wеб сајтове како бисте видели да ли се на њима појавила нова вест или чланак, можете користити RSS (Really Simple Syndication - веома једноставно повезивање). На тај начин ћете одмах бити обавештени о најновијим збивањима или променама на сајтовима који вас занимају .
ВЕТШ сада нуди информисање путем RSS канала из секција вести .

Како се користи RSS ?

Уопштено говорећи , потребно је да набавите програм за читање вести (RSS Reader). Овај програм приказује информације које , путем RSS - а , пристижу на ваш компјутер са сајтова које сте изабрали . После тога морате изабрати RSS канале које желите да примате , као што је ВЕТШ RSS канал са најновијим информацијама из области вести .

Где могу да набавим програм за читање вести путем RSS -а?

Уколико желите да пратите наше RSS садржаје преко W еб-а изаберите неки од многобројних web - based RSS servisa .

Наша препорука је сервис Bloglines . Да би сте пратили наше садржаје преко сервиса Bloglines идите на www.bloglines.com и креирајте свој бесплатан налог . Након тога кликните на опцију Add у My Feeds табу , унесите име RSS локације , притисните Subscribe. Након тога ћете видети опције за додатна подешавања и још једном кликните на Subscribe.

RSS канале можете пратити и путем Windows програма . Кликните овде и преузмите програм за праћење RSS вести. (За коришћење програма потребно је имати Java Runtime)
При избору програма имајте на уму да различити програми раде на различитим оперативним системима .

RSS садржај вести можете пратити преко: http://www.viser.edu.rs/xml/rss-vesti.php